(Up-)Date

20 februari 2019

Ik had gisteravond een bijzondere date, een date die vandaag nog op me doorwerkt. Mijn hoofd stroomt over, op een positieve manier. Ken je dat, dat je zo veel ideeën hebt, dat je je zo geïnspireerd voelt, maar dat je hoofd daardoor zo vol zit dat van al die ideeën niets terecht komt?bar-blur-business-1819669.jpg

Een maand geleden, de 19e, vertrok ik uit Australië. 25 januari was ik weer in Nederland. Die 26 dagen hier voelen als 26 weken, hoewel de bikini-afdruk die ik nog steeds op mijn lichaam zie toch echt wat anders aangeeft.

Bij terugkomst had ik een plan; meer reizen, in de zomer een beetje werken in Frankrijk en in de maanden die over zijn werken in Nederland. Mijn vader vindt echter dat als ik naar Frankrijk ga, ik langer dan twee maanden moet gaan. En mijn moeder wil niet dat ik hier en daar wat klusjes doe, maar dat ik fulltime aan de slag ga. Ik was zo blij met mijn plan om meer te gaan reizen, maar mijn ouders denken er zo het hunne van. En misschien hebben ze ook wel gelijk.

In die paar weken in Nederland is alles heel snel weer normaal gaan voelen. In die korte tijd ben ik in de situatie beland waar ik nu in zit, een situatie die eigenlijk nog helemaal niet zo normaal is. In nog geen vier weken heb ik tegen alle verwachtingen in een eigen woonplek gevonden en een hele sollicitatieprocedure succesvol doorlopen. In nog geen twee weken heb ik twee grote verliezen moeten verwerken.

Toen ging ik verhuizen, weer naar Utrecht. Ik heb hier nu drie nachten alleen geslapen en sinds de eerste nacht voel ik me al prettig. Ik ben trots op mijn plekje en wil het aan iedereen laten zien. Niet dat het al af is. Ik ben de trap en de balken op zolder nog aan het verven, ik heb nog geen gordijnen, ik wil nog plantjes kopen, foto’s ophangen en ga zo nog maar even door. Ik zit vol ideeën en ga elke dag wel even de stad in, in een poging wat van die ideeën te realiseren.

Die stad, ik geniet er zo van om er weer te wonen; om weer langs de singels te kunnen rennen en om van alle vrijheden en mogelijkheden gebruik te maken die de stad biedt. Die date gisteren bijvoorbeeld. Heel spontaan was het, om 20.50 uur zat ik nog slonzig en al op de bank, twintig minuten later zat ik in een cafeetje en maakte ik kennis met de man die ik tot dan toe alleen online had gesproken.

Ons gesprek ervoer ik als erg interessant. Ik zou er een heel verhaal over kunnen schrijven, ware het niet dat ik dat ongepast vind. Bovendien had ik dan eigenlijk aantekeningen moeten maken, wat vanzelfsprekend al helemaal ongepast is. Niet alleen het gesprek, maar ook het café dat mijn date had uitgezocht inspireerde me. Een plekje dat ik zelf nooit had gevonden, verborgen midden in een woonwijk, op twee minuten van waar ik woon. Het wordt gerund door vrijwilligers en de winst gaat naar het goede doel. Planken vol boeken en spelletjes, muziek van hobbyisten die live hun kunsten vertonen. Of hij nog meer van dit soort plekjes weet, vraag ik hem. Als ik later de plek die hij noemde opzoek, ontdek ik dat ze daar vrijwilligers zoeken. Dat lijkt me wel wat. Met een hoofd vol nieuwe ideeën loop ik weer naar huis.

Utrecht doet me goed, de stad inspireert me. Ik had hier mijn ‘oude’, studerende leven, dat heb ik achter me gelaten. Ik begin nu aan een ‘nieuw’ leven, met vanaf maart ook een nieuwe daginvulling. Tot die tijd geniet ik nog even van de vrijheid en alle mogelijkheden.

7 gedachtes over “(Up-)Date

  1. Succes 🍀 en veel geluk gewenst. Jouw prachtige verhalen met foto’s van jouw reiservaringen zal ik missen.
    Een sterke vrouw ben je. Dat heb je laten zien. De ervaringen kunnen ze niet meer van je afnemen.
    Liefs mij😘

    Geliked door 1 persoon

  2. Bijzonder Jard. Fijn dat je weer thuis bent en dat je alles weer oppakt. Jouw verhalen ga ik zeker missen. Ik wens je veel succes met alles wat er nog komen gaat🍀😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s